Met Watson kunnen ook zichtbeperkten nu naar de film

Ook als je een visuele beperking hebt is het fijn om er met vrienden of familie op uit te gaan. Samen naar de film gaan zat er tot op heden vaak niet in. Met de app WATSON die zorgt voor audiodescriptie, verandert dit.

Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. Elementen die beschreven worden zijn bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn.

Om van Watson gebruik te maken installeer je de gratis Watson-app op je smartphone en download je thuis de audiodescriptie. Je smartphone is nu bruikbaar in elke bioscoop waar een film met audiodescriptie draait. De eerste film met audiodescriptie in Filmhuis Zevenaar wordt de film PUBLIEKE WERKEN, die vanaf 14 januari bij ons vertoond wordt. Spoedig worden meer films van deze dienst voorzien. Films met audiodescriptie zijn herkenbaar aan dit logo.

logo-watson-audiodescriptie-rgb-1 Wij zullen dit logo voortaan vermelden in onze publicaties.

Meer informatie over Watson vind je op www.watsonapp.nl

12.1.2016
 

Comments are closed.