Qoorieus

Vocal Group Qoorieus uit Zevenaar zingt: ‘Pluk de dag!’. Een gevarieerd muzikaal programma met een theatrale twist. Qoorieus is een kleine groep zangers die met veel plezier en enthousiasme a capella zingt. De repetities staan in het teken van menging van klanken, zangtechniek en het werkelijk brengen van de muziek, wat altijd zo veel meer is dan het zingen van de juiste noten.

 

De nummers worden altijd gebracht met een tikkeltje theater waardoor er naast het horen van de muziek veel te zien is. Qoorieus staat onder de deskundige leiding van dirigent Josette Brinkhof. Zij heeft veel aandacht voor klank en het op een creatieve manier brengen van de muziek.

Qoorieus zingt al tien jaar lang een gevarieerd en divers repertoire. Een optreden van Qoorieus staat garant voor plezier, energie en enthousiasme!

Voor meer informatie, bezoek de website www.qoorieus.nl of bezoek Facebook.

Zondag 17 december. Aanvang 11.00 uur Entrée € 10,- / donateurs-vrienden €8,-

Klik hier om te reserveren of kaarten te kopen

SevenArt festival

De Taalzaal in Filmhuis Zevenaar

In het kader van het SevenArt festival wordt in Filmhuis Zevenaar de eerste van in totaal vier edities van De Taalzaal gelanceerd, bedoeld voor iedereen die van teksten en/of schrijven houdt. Samen met getalenteerde gasten kunnen deelnemers aan de slag met eigen pennenvruchten. Tijdens elke editie staat een bepaald thema centraal. Het thema van de eerste editie luidt: Het schrijven van columns.

Zondag 21 januari. Aanvang 13.00 uur. Toegang gratis

 

 

 

Paul Mulder en Vrienden

Paul Mulder, Theo Scholten, Vincent Gal en Margit Gasseling zijn vier door de wol geverfde muzikanten, elk op hun eigen gebied. Als deze gebieden bij elkaar komen ontstaat er iets moois. Samen spelen ze oude én nieuwe handgemaakte liedjes van Paul. Het thema van het programma is ‘vandaag’, want vandaag is het enige dat echt telt.

Paul Mulder
Zanger-liedschrijver en gitarist Paul Mulder groeide op in een café in Tolkamer, waar de jukebox een onuitwisbare indruk maakte. Paul zingt zijn handgemaakte liedjes in het Nederlands en de Liemerse streektaal. De ene keer vrolijk, de andere keer bespiegelend, maar altijd met een persoonlijke noot.

Theo Scholten
Deze top-accordeonist trad als 14-jarige al toe tot het showorkest The Starfighters. Met dit orkest begeleidde hij vele artiesten zoals Imca Marina, André van Duin, Ronnie Tober en Bueno de Mesquita. Ook als lid van onder andere De Keerls en StilliWald heeft hij eindeloos veel concerten gegeven.

Vincent Gal
Vincent was als klein menneke al vroeg in de weer met potten, pannen en deksels, maar dan niet om te koken! Hij is begonnen als drummer en uiteindelijk afgestudeerd als percussionist. Vincent speelt in verschillende stijlen, van singer-songwriter tot Latin. Om die reden is hij een welkome muzikale gast bij onder andere Caramba, Hans Keuper, Parece Picante, Bernard Brogue en Grupo Azul.

Margit Gasseling
De in Zevenaar geboren Margit Gasseling komt uit een muzikale familie. Met haar broer en zus maakt ze deel uit van de Retteketet Showband. Samen muziek maken is voor haar de mooiste liefhebberij die er is, het liefst met een feestend publiek erbij. Ze houdt van alle soorten muziek, alleen van ‘zenuwachtige jazz’ wordt ze, nou ja, een beetje zenuwachtig.

Zondag 28 januari 2018 onm 14:30 uur Entree Standaard € 10,- Vrienden en Donateurs €8,00

Klik hier om te reserveren of kaarten te kopen.

ElectroBluesSociety

Twee doorgewinterde muzikanten Jan Mittendorp (gitarist) en Jasper Mortier (bassist en drummer) met dertig jaar podiumervaring brengen op geheel eigen wijze bluesmuziek ten gehore. Inspiratiebronnen zijn ondermeer Andy Lomax, Roxy Music en Led Zeppelin. Tijdens het optreden zijn er videoprojecties.

Een absolute must voor bluesliefhebbers, waarbij het experiment niet geschuwd wordt.

 

Woensdag 7 februari – 20.15 uur Entree € 10, – donateurs/vrienden € 8, –

 

 

 

Claudia y Manito:  Arpamor

Sprankelende harpmelodieën en vurig tot de verbeelding sprekende improvisaties nemen de luisteraar mee naar een gevoelswereld vol passie, romantiek en hartstocht. Naast het instrumentale repertoire zingt Claudia Spaanstalige liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent.

Claudia van Trigt: Paraguayaanse harp, gitaar en zang; Manito: flamencogitaar.

Zondag 18 februari – 11.00 uur Entree € 10, – donateurs/vrienden € 8, –

WhateverHappens

WhateverHappens is een muziektheatergroep van zes vrouwen en twee mannen. Zij hebben een totaal verschillende achtergrond, maar vormen als theatergroep een hechte eenheid. Meerstemmige zang binnen het populaire repertoire vormt de basis van hun optredens. Met dynamische beweging, en subtiel ingezet acteerwerk, brengt WhateverHappens totaaltheater.

Woensdag 21 februari 20.15 uur Entree € 10, – donateurs/vrienden € 8, –

 

De Dochters: VADERS

Een eerlijke en vlijmscherpe theatervoorstelling waarin De Dochters op zoek gaan naar de man achter hun vader.

Omdat ze hem niet kunnen doorgronden. Omdat ze nooit precies weten wat hij denkt of voelt. Omdat ze hem willen leren kennen. Omdat ze hem missen. Omdat knuffelen soms zo moeilijk gaat. Omdat ze niet weten wat hij denkt als hij naar hen kijkt. Omdat hij stil is wanneer ze hem willen horen. En omdat hij hun vader is.

Woensdag 7 maart – 20.15 uur Entree € 10, – donateurs/vrienden € 8, –

Duo Celliano

Celliste Renata Karasiak en pianist Hans de Leeuw beseffen dat hun instrumenten eindeloos veel klankvariatie bieden. Klassiek, pop, jazz, latin, chansons, dansmuziek, het kan allemaal. Zij spelen dan ook overal. Ze geven concerten, maar treden ook op bij bruiloften, feesten en uitvaarten in en buiten Nederland. Beiden zijn opgeleid aan gerenommeerde conservatoria. Hans in Arnhem en Renata in Polen en Nederland.

 Zondag 18 maart 11.00 uur Entree € 10, – donateurs/vrienden € 8, –

 

Trio Flavonius

Trio Favonius, met Katinka Tiemersma (mezzosopraan), Renske van Gelder (mezzosopraan) en Jorrick Simmes (pianist), is een vers trio. Ze hebben elkaar leren kennen op het Artez Conservatorium in Zwolle, waar ze studeren in hun derde jaar. Hun eerste optreden samen op de culturele zondag in Doesburg ( oktober 2017) was een succes. Alle drie zijn ze geoefend in verschillende stijlperiodes en hebben ze afzonderlijk een mooi CV opgebouwd.

Zondag 22 april – 11.00 uur Entree € 10, – donateurs/vrienden € 8, –

 

 

 

 

OPENING VARILUX JAZZ EN BLUESFESTIVAL

Na de film Bayou Maharajah over de legendarische pianist uit New Orleans, James Booker, live
muziek van het jazztrio van pianist Jetse de Jong, versterkt door zangeres Manon Nijenhuis.

Vrijdag 18 Mei – 20.15 uur Entree: € 10,- / donateur € 8,-