Tachtig Tammo!

In Tachtig Tammo! bewijst Jan Henk de Groot tot de absolute top van de dialectpop te horen. Hij neemt je in deze theatervoorstelling mee naar Westerdiepdallen, het kleinste dorp van Nederland waar de wijn rijkelijk vloeit en de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Henk Jan Groot verstaat de kunst om van kleine dingen bijzondere liedjes te maken.
Onthaasten is het actuele thema van zijn theaterprogramma. Vandaar de titel: Tachtig Tammo!, een gevleugelde uitspraak die in de jaren 90 te lezen was op verkeersborden langs de Kielsterachterweg in een poging om automobilisten gas terug te laten nemen. In Westerdiepsterdallen, in het boerderijtje bij zijn vriend Bonney Brattinga, weg van het hectische leven, is een nieuw album ontstaan: Keunenk van Westerdaipsterdale. Een album met twaalf eigen liedjes die tot het beste behoren wat vorig jaar in het Gronings is verschenen.

Jan Henk verstaat de kunst om van de kleine dingen in het leven een bijzonder liedje te maken. Platenzaak Evelyntje, oude liefde Janine, therapeutisch Vuurtje kieken en het zoeken naar Evenwicht. Gas los en genieten van Tachtig Tammo!

Woensdag 6 december. Aanvang 20.15 uur Entrée € 10,- / donateurs-vrienden €8,-

Klik op de foto om te reserveren of kaarten te kopen

 

Qoorieus

 

Vocal Group Qoorieus uit Zevenaar zingt: ‘Pluk de dag!’. Een gevarieerd muzikaal programma met een theatrale twist. Qoorieus is een kleine groep zangers die met veel plezier en enthousiasme a capella zingt. De repetities staan in het teken van menging van klanken, zangtechniek en het werkelijk brengen van de muziek, wat altijd zo veel meer is dan het zingen van de juiste noten.

 

De nummers worden altijd gebracht met een tikkeltje theater waardoor er naast het horen van de muziek veel te zien is. Qoorieus staat onder de deskundige leiding van dirigent Josette Brinkhof. Zij heeft veel aandacht voor klank en het op een creatieve manier brengen van de muziek.

Qoorieus zingt al tien jaar lang een gevarieerd en divers repertoire. Een optreden van Qoorieus staat garant voor plezier, energie en enthousiasme!

Voor meer informatie, bezoek de website www.qoorieus.nl of bezoek Facebook.

Zondag 17 december. Aanvang 11.00 uur Entrée € 10,- / donateurs-vrienden €8,-

Klik hier om te reserveren of kaarten te kopen

 

Paul Mulder en Vrienden

Paul Mulder, Theo Scholten, Vincent Gal en Margit Gasseling zijn vier door de wol geverfde muzikanten, elk op hun eigen gebied. Als deze gebieden bij elkaar komen ontstaat er iets moois. Samen spelen ze oude én nieuwe handgemaakte liedjes van Paul. Het thema van het programma is ‘vandaag’, want vandaag is het enige dat echt telt.

Paul Mulder
Zanger-liedschrijver en gitarist Paul Mulder groeide op in een café in Tolkamer, waar de jukebox een onuitwisbare indruk maakte. Paul zingt zijn handgemaakte liedjes in het Nederlands en de Liemerse streektaal. De ene keer vrolijk, de andere keer bespiegelend, maar altijd met een persoonlijke noot.

Theo Scholten
Deze top-accordeonist trad als 14-jarige al toe tot het showorkest The Starfighters. Met dit orkest begeleidde hij vele artiesten zoals Imca Marina, André van Duin, Ronnie Tober en Bueno de Mesquita. Ook als lid van onder andere De Keerls en StilliWald heeft hij eindeloos veel concerten gegeven.

Vincent Gal
Vincent was als klein menneke al vroeg in de weer met potten, pannen en deksels, maar dan niet om te koken! Hij is begonnen als drummer en uiteindelijk afgestudeerd als percussionist. Vincent speelt in verschillende stijlen, van singer-songwriter tot Latin. Om die reden is hij een welkome muzikale gast bij onder andere Caramba, Hans Keuper, Parece Picante, Bernard Brogue en Grupo Azul.

Margit Gasseling
De in Zevenaar geboren Margit Gasseling komt uit een muzikale familie. Met haar broer en zus maakt ze deel uit van de Retteketet Showband. Samen muziek maken is voor haar de mooiste liefhebberij die er is, het liefst met een feestend publiek erbij. Ze houdt van alle soorten muziek, alleen van ‘zenuwachtige jazz’ wordt ze, nou ja, een beetje zenuwachtig.
Zondag 28 januari 2018 onm 14:30 uur Entree Standaard € 10,- Vrienden en Donateurs €8,00

Klik hier om te reserveren of kaarten te kopen.