In de Voorjaarsvakantie vertonen wij de volgende Kidsfilms:

Maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 februari om 14.30 uur

De dieren uit het Hakkebakkebos

Zachtmoedig en opgewekte film

Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis en Hazeman wonen met al hun vrienden in het Hakkebakkebos. Ze hebben daar een goed leven, maar de kleinere dieren moeten wel altijd goed oppassen voor sommige grotere bosbewoners. Vooral Rein de Vos is een gevaar.  Als IJge Egel probeert Maartens oma op te peuzelen, vinden de muizen dat er een nieuwe wet moet komen: alle dieren moeten voortaan vrienden zijn en mogen elkaar niet meer opeten.

De lieve verfilming van het beroemde Noorse kinderboek Klatremus og de andre dyrene i hakkebakkeskogen (1953) van schrijver en illustrator Thorbjørn Egner trok vorig jaar in het thuisland volle zalen en deze keurig nagesynchroniseerde versie zou hier zomaar hetzelfde kunnen doen. De muzikale Klautermuis, de door verzamelwoede geteisterde eekhoorn Jansen, de hongerige vos Rein en de wijze Bruintje Beer zingen vrolijke liedjes en leren fraai verpakte levenslesjes: steel geen peperkoek van de bakker en eet niet zomaar andere dieren op, zelfs al ben je een vos. De dieren uit het Hakkebakkebos is een braaf, zachtmoedig en opgewekt film voor de jonge kinderen en hun begeleiders.

 

Vrijdag 16, zondag 18 en woensdag 22 februari om 14.30 uur

Paddington 2 Het gestolen verjaardagscadeau (NL)

Paddington hoort inmiddels helemaal bij de familie Brown en is een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy. Hij heeft een mooi boek over Londen op het oog, maar dat wordt gestolen door Phoenix; een gewiekste acteur en meester in vermommingen.

Paddington krijgt de schuld en hij belandt in de gevangenis waar hij onder anderen de kok Knuckles McGinty ontmoet. Terwijl de familie Brown er alles aan doet om Paddingtons onschuld te bewijzen en hem vrij te krijgen, moet Paddington samen met zijn medegevangenen een plan bedenken om Phoenix te ontmaskeren en het verjaardagscadeau voor tante Lucy terug te vinden.

Dit vervolg van de avonturen van Paddington deelt de charme van de voorganger. Je komt tot de conclusie dat alleen de Britten erin slagen om zo veel humor, gemoedelijkheid en warmte in een verhaal samen te brengen. Het is dan ook onmogelijk om ook maar iets op deze kinderboekverfilming, die zich wederom bedient van een origineel verhaal, tegen te hebben.

Voor reserveren klikt u hier.