Filmhuis voorzijde achtergrond.jpg 2012-05-16 Podium gordijn open 3

Filmhuis Zevenaar
Opgericht in 1979, sinds oktober 2000 gevestigd in een nieuw, eigentijds pand aan de Wittenburgstraat in het centrum van Zevenaar. De sfeervolle filmzaal met 52 stoelen, de trendy foyer en de gezellige sfeer hebben Filmhuis Zevenaar inmiddels tot de favoriete uitgaansplek van film-minnend Zevenaar en de Liemers gemaakt.
De films
Kern van onze programmering is film in de meest brede zin van het woord: van filmhuis tot arthouse, van retrospectief tot documentaire, van klassieker tot kinderfilm. Om dit te bereiken moeten we doelgericht zijn in de inzet van films, proberen aan te sluiten op de actualiteit en daar flexibel mee omgaan, ons breed oriënteren op het filmaanbod, meer doelgroepen bereiken en alternatief content inzetten [muziekfilms, museumfilms, etc.].
Extra activiteiten
Wanneer er landelijk of provinciaal een filmfestival is, proberen wij hieraan deel te nemen of hoogtepunten in een wat later stadium te vertonen.
Filmhuis Podium
Een aantal keren per maand is er een Podiumactiviteit voor muziek, kleinkunst, literatuur of toneel. Ook hier een breed en gedifferentieerd aanbod van landelijk, regionaal of lokaal bekende artiesten. De activiteiten kunnen zowel door professionals als door amateurs uitgevoerd worden. De Podiumactiviteiten liggen in de zomermaanden stil.
De locatie
Het Filmhuis heeft naast de fraaie filmzaal [Amfitheater met 52 comfortabele stoelen] een sfeervolle foyer met gezellige bar en beschikt over professionele voorzieningen. Verder is er het voordeel van de centrale ligging in het “uitgaanscentrum” van Zevenaar.
Verhuur
Het Filmhuis is beperkt te huur voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen en personeelsfeestjes, maar ook voor seminars of andere bijeenkomsten. Hierbij zijn vele varianten denkbaar. Voorwaarde is wel dat er een culturele activiteit bij deze verhuur georganiseerd wordt. Klik hier om naar de verhuur pagina te gaan.
De medewerkers
Filmhuis Zevenaar draait geheel op vrijwilligers; ca. 70 personen dragen er zorg voor dat een en ander succesvol verloopt. Ieder draagt zijn of haar steentje bij, op elk gebied, van techniek tot het selecteren van de juiste films. Zelf graag medewerker worden, klik hier oom de actuele vacatures te bekijken.
Beleidsvisie 2017-2022
Onze beleidsvisie voor de komende jaren vindt u hier.