Filmhuis Zevenaar
Is opgericht in 1979 en sinds april 2020 samen met andere cultuur- en welzijnsorganisaties gehuisvest in de Turmac Cultuurfabriek. Daar beschikken wij over 2 volwaardige filmzalen met elk 54 stoelen en 4K-beeldprojectie. De digitale filmvertoning in combinatie met Dolby-geluid zorgt voor een optimale filmbeleving, wat ons Filmhuis tot de favoriete uitgaansplek maakt van film-minnend Zevenaar en de Liemers.

De
films

Kern van onze programmering is film in de meest brede zin van het woord: van filmhuis tot arthouse, van retrospectief tot documentaire, van klassieker tot kinderfilm. Om dit te bereiken moeten we doelgericht zijn in de inzet van films, proberen aan te sluiten op de actualiteit en daar flexibel mee omgaan, ons breed oriënteren op het filmaanbod, meer doelgroepen bereiken en alternatief content inzetten (muziekfilms, museumfilms, et cetera).

De locatie
Samen met andere cultuurinstellingen is Filmhuis Zevenaar gevestigd in de Turmac Cultuurfabriek aan de Kerkstraat 27 in het centrum van Zevenaar en vlakbij het trein- en busstation. De horecagelegenheid van de cultuurfabriek bied de mogelijkheid om een consumptie op te halen en mee te nemen naar de filmzaal, en na de film gezellig na te praten onder het genot van een drankje.

De organisatie
Filmhuis Zevenaar is een Stichting. Het heeft een dagelijks bestuur bestaande uit Harri de Vries (voorzitter), Willy Poodt (penningmeester) en Wieneke Olthof (secretaris). Het Filmhuis draait geheel op vrijwilligers; ca. 70 personen dragen er zorg voor dat een en ander succesvol verloopt. Ieder draagt zijn of haar steentje bij, door diensten te draaien en mee te werken in de verschillende werkgroepen op het gebied van techniek, PR, M&O en programmering. Wil je medewerker worden? Klik hier om de actuele vacatures te bekijken.

Filmhuis Zevenaar maakt deel uit van de vereniging Cineville.

Beleidsvisie 2020-2025
Onze beleidsvisie voor de komende jaren vind je hier.