Voorprogramma bij The White Crow

The White Crow is een prachtige film over het leven van Rudolf Noerejev, één van de grootste balletdansers ooit. Mario van Drunick, artistiek leider van Studio DansPodium Zevenaar verzorgde de inleiding. Hij werkte eind jaren zeventig als klassiek balletdanser bij het Nationale Ballet, dus ook in de bijzondere periode van 1978-1979, de tijd dat de fameuze Noerejev door het Nationale Ballet werd gecontracteerd als gastdanser.

Verder was er een kort dansoptreden van Shelly Taranteijn, één van de jonge danstalenten die het Academy Class Programma van DansPodium volgt.

The White Crow met in de hoofdrol de Oekraïense balletdanser Oleg Ivenko werd geregisseerd door Ralf Fiennes, die zelf ook meedoet als Noerejevs leermeester Poeshkin. Dit drama over artistieke vrijheid wordt gaandeweg meer een politieke thriller, wanneer Noerejev in 1961, tijdens optredens van het Mariinsky-ballet in Parijs, besluit over te lopen naar het Westen. Naast Oleg Ivenko is ook de ‘bad boy of ballet’, de Oekraïense danser Sergei Polunin (Dancer), te zien in een bijrol.

 

 

Datum: 18 mei 2019
Gastspreker: Mario van Drunick
Danseres: Shelly Taranteijn
Fotograaf: Hans van Varik

3.5.2019
 

Comments are closed.