Bezoek je een film?

Dit zijn de COVID19-regels met ingang van 13-10-2020 voor een bezoek aan Filmhuis Zevenaar(FHZ):

 1. De ventilatie in de filmzalen wordt geregeld door verse buitenlucht de zalen in te blazen via roosters onder de stoelen. Deze verse lucht wordt eerst verwarmd of gekoeld ( ligt aan de gewenste temperatuur in de zaal) voordat het de zaal wordt ingeblazen. De “vuile” lucht wordt via het systeem bovenin de zaal naar buiten geblazen. Er wordt geen lucht gecirculeerd of van de ene zaal naar de andere verplaatst.  In elke zaal bestaat een systeem dat het co2-gehalte meet ( en dus de hoeveelheid mensen in de zaal) en daardoor weet hoeveel verse lucht nodig is.
 2. We verzoeken je om een ( zelf meegebracht ) mondkapje te dragen in FHZ op het moment dat je je verplaatst in het pand. Als je plaats hebt genomen in de zaal mag het mondkapje weer af. Dit is geen verplichting maar we stellen het zeer op prijs als je hieraan mee wilt werken, in navolging van het dringend advies van premier Rutte.
 3. Kom niet als je hoest-, verkoudsheids- of koortsverschijnselen hebt.
 4. Koop je ticket “online” en minimaliseer zo het kassacontact.
 5. Betalen kan alleen nog contactloos of met PIN. Contante betalingen zijn niet meer mogelijk.
 6. Een filmticket is zonder consumptie.
 7. We draaien de films zonder pauze.
 8. De horeca is gesloten.
 9. De capaciteit van de zalen is aangepast aan de toegestane hoeveelheid mensen per ruimte, zodat de 1,5 meter afstand gehouden kan worden.
 10. Maximaal 2 personen ( niet uit één huishouden) of meerdere personen uit één huishouden mogen naast elkaar zitten, anders geldt de 1,5m.
 11. Er zijn stoelen afgezet om de 1,5 meter te laten zien.
 12. Rolstoelplaatsen moeten online geboekt worden. Er zijn 2 rolstoelplaatsen per zaal beschikbaar.
 13. Er geldt éénrichtingsverkeer in het pand. Zo zorgen wij ervoor dat bezoekers elkaar zo min mogelijk kruisen op korte afstand.
 14. Loopt direct na afloop van de film naar buiten. De bar is gesloten.
 15. Ga voorafgaand aan je bezoek thuis naar het toilet zodat dit tijdens de film zoveel mogelijk vermeden kan worden. Toiletten zijn om de hoek bij zaal 2 en tegenover de Gemeentebalie.
 16. Er zijn voldoende hygiënemaatregelen om bezoekers en medewerkers te beschermen; contactpunten worden na iedere voorstelling schoongemaakt.
 17. In onze communicatie en regels volgens wij ten alle tijden de voorschriften van het RIVM en de Filmbond NVBF; de Nederlandse vereniging van Bioscopen en Filmtheaters.
 18. Medewerkers van FHZ zien toe op handhaving van de regels en kunnen bezoekers hierop aanspreken.
 19. Wij zijn er voor elkaar. Samen maken we een bezoek aan Filmhuis Zevenaar prettig en voor herhaling vatbaar.

Donateur / vriend worden, klik dan hier.

 

 

 

Corona Scherm

 

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor een uitvergroting.