Filmhuis Zevenaar blijft voorlopig gesloten

De regering heeft afgelopen maandag de maatregelen die de Corona-uitbraak moeten beteugelen verlengd tot dinsdag 28 april. Dit betekent dat ook ons Filmhuis voorlopig gesloten blijft. En dat deze maatregelen wellicht ook daarna verlengd worden, is niet uitgesloten. Natuurlijk hebben wij alle begrip hiervoor.

Ook voor ons kwamen de maatregelen eerder vorige maand als een verrassing. Onze voorstellingen voor de rest van de maand waren vaak al volgeboekt voor De Beentjes van Sint Hildegard. Wij kunnen ons voorstellen dat veel bezoekers zich hierop verheugd hadden. In ons eerstvolgende programmering komt deze film daarom zeker terug.  Had u al kaarten gekocht voor deze voorstellingen, dan blijven deze geldig voor een later tijdstip.

Ook waren wij volop bezig met het organiseren van ons afscheid van ‘de Wittenburgstraat’ en de verhuizing naar de Turmac Cultuurfabriek. Dat afscheid gaat er helaas niet meer van komen en veel van onze plannen en werkzaamheden liggen op dit moment stil. Wel is op 1 april de huurovereenkomst getekend met de gemeente. Tijdens een kort samenzijn tekenden naast ons Filmhuis ook de directies van Kunstwerk en Caleidoz het huurcontract met wethouder Nanne van Dellen. Dat het ondanks de Coronamaatregelen toch geen somber gebeuren werd, toont deze foto.

Een aantal zaken die vanuit huis geregeld kunnen worden, worden wel doorgezet. Zo bezien we de mogelijkheid om aan te sluiten bij Picl. Dit is een landelijke samenwerking tussen filmhuizen en distributeurs die u in staat stellen tegen een klein bedrag actuele films uit het huidige aanbod thuis te bekijken. Binnenkort hoort u meer van ons hierover.

Rest ons op dit moment niets anders dan u veel sterkte te wensen in deze bijzondere tijden.

Houd afstand, dan blijven we gezond!

Het bestuur van Filmhuis Zevenaar.

2.4.2020
 

Comments are closed.