Jan Bergmans Vrijwilliger van het Jaar!

Wat een verrassing. Onze Jan Bergmans is tijdens de nieuwjaars receptie van de gemeente Zevenaar, door burgemeester Lucien van Riswijk, uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar, Wij feliciteren Jan van harte en het is hem zeer gegund.

In 1983 sloot Jan Bergmans zich als fervent filmliefhebber aan als vrijwilliger bij het filmhuis in Zevenaar. Mede onder zijn bezielende leiding werd het filmhuis nieuwe stijl een succes binnen Zevenaar. In het jaar 2000 legde hij, samen met medebestuurslid Jos Rouwhorst, de eerste steen van de nieuwe locatie aan de Wittenburgstraat. Het filmhuis groeide, er kwamen meer draaimomenten en het aantal vrijwilligers nam toe. En de werkgroep Podium, waar Bergmans voorzitter van werd, zag toen het levenslicht. Deze groep had de taak  om kleinschalige (klassieke) concerten, toneel, cabaret en literaire activiteiten te ontwikkelen. Bergmans is ook uitvoerend vrijwilliger bij het jaarlijkse Buitenblik Festival in Zevenaar.

‘Jan Bergmans is inmiddels 77 jaar. En hoewel nog altijd betrokken, wil hij zijn taken toch wat meer gaan afbouwen. Het comité van de vrijwilligersprijs vind het een geweldige opsteker om hem de vrijwilligersprijs 2022 te gunnen voor veertig jaar intensief vrijwilligerswerk bij en de promotie van Filmhuis Zevenaar’, aldus het juryrapport.

10.1.2023
 

Comments are closed.