De film schildert de worsteling met gender en identiteit van het achtjarige jongetje Aitor als hij besluit als Lucia door het leven te gaan.
Regisseur: Estibaliz Urresola Solaguren - Sofía Otero, Patricia López Arnaiz - Spanje - 2023 - 2 uur 9 minuten

De achtjarige Lucía is geboren in een jongenslichaam en draagt daarom de naam Aitor. Aitor wil voortaan als Lucía door het leven gaan, een verandering die niet zonder slag of stoot gaat, hoe hard moeder Ane ook vecht voor de vrijheid van haar kind om te zijn wie ze wil. In de zomervakantie vertrekt Ane met haar drie kinderen naar het ouderlijk huis in Spaans Bakenland, waar haar moeder bijen houdt. Tussen de bijenkorven onderzoekt Lucia haar lang genegeerde identiteit samen met de vrouwen uit haar familie, die tegelijkertijd nadenken over hun eigen leven en verlangens.
Deze authentieke, ontroerende debuutfilm toont de complexiteit van afkomst en genderidentiteit en de rol die de ouders en samenleving hierbij spelen.
Voor haar hartverscheurende rol als Lucía won actrice Sofía Otero op het afgelopen filmfestival van Berlijn de Zilveren Beer voor Beste Hoofdrol.

SPEELTIJDEN