Zwangere vrouw staat voor verschrikkelijk dilemma
Regisseur: Anne Zohra Berrached - Julia Jentsch, Bjarne Mädel, Johanna Gastdorf - Duitsland - 2016 - 1 uur 42 minuten

Astrid en Lucas vormen een gelukkig en succesvol koppel. Zij is bevlogen in haar werk als stand-up comedian, terwijl hij haar, als man en manager bijstaat.
Astrid is in verwachting van hun tweede kind en het leven lacht hen toe totdat ze te horen krijgen dat hun ongeboren kind het syndroom van Down heeft. Ze besluiten dat ook dit kind welkom is, maar hun wereld stort in als ze te horen krijgen dat de baby ook ernstige hartproblemen heeft en zonder zware ingrepen niet levensvatbaar zal zijn. Ze staan voor de beslissing, een abortus of een onzekere toekomst tegemoet gaan. Wanneer ze zoeken naar een antwoord op deze vraag komt alles ter discussie te staan: hun relatie, het verlangen naar een tweede kind en hun plannen voor het leven. Ondertussen ontdekt Astrid dat de beslissing bij haar alleen ligt.

Regisseur Anne Zohra Berrached zorgt met de combinatie van fictie en realiteit voor een aangrijpende film over de keuze van het al dan niet afbreken van een zwangerschap.
Formidabele, ontroerende acteerprestaties van Bjarne Mädel en vooral Julia Jentsch (Sophie Scholl, Die letzten Tage). 24 Wochen ging in première op het internationale filmfestival in Berlijn en werd genomineerd voor de Gouden Beer.

SPEELTIJDEN