Documentaire over fascinerende familiegeschiedenis
Regisseur: Tom Fassaert - n.v.t. Documentaire - Nederland - 2015 - 1 uur 50 minuten

Op zijn 30ste verjaardag ontvangt Tom Fassaert een geheimzinnige uitnodiging van zijn 95-jarige grootmoeder Marianne, een vrouw die hij op dat moment alleen kende van mythes en de overwegend negatieve verhalen die zijn vader hem verteld had.
Marianne was in de jaren vijftig een beroemd fotomodel en bracht omwille van haar carrière haar twee zoontjes naar een kindertehuis. Jaren later haalde zij haar kinderen weer op, maar ze waren voor hun leven beschadigd. Niet lang daarna liet ze haar kinderen opnieuw in de steek om haar carrière in de modewereld weer op te pakken. Sindsdien woonde ze in Zuid-Afrika, ver verwijderd van haar familie.

A Family Affair is het resultaat van Fassaerts zoektocht naar een antwoord op de vraag wat zijn grootmoeder bezielde. Want al die tijd heeft zij gezwegen. Nog steeds is het een vrouw met diva-allures. Aan het einde van de film zegt ze: “Er is geen waarheid! Je komt erachter dat je nergens achter komt.”
Toch heeft haar kleinzoon een onthullende en fascinerende documentaire gemaakt die de vingers op alle gevoelige plekken van zijn familiegeschiedenis legt. Hopelijk zal de familie Fassaert uiteindelijk kracht kunnen putten uit dit zorgvuldig gemaakte portret.

SPEELTIJDEN