Onstuimige liefde eindigt in gruwelijk familiedrama.
Regisseur: Joachim Lafosse - Niels Arestrup, Tahar Rahim, Emilie Dequenne - België/Frankrijk - 2012 - 1 uur 51 minuten

Murielle en Mounir houden zielsveel van elkaar. Mounir woont al sinds zijn kinderjaren bij dokter Pinget, die er voor zorgt dat hij niets te kort komt. Als ze besluiten om te trouwen en kinderen te krijgen, worden ze totaal afhankelijk van de dokter. Murielle voelt zich opgesloten in die emotioneel verstikkende omgeving. Een verraderlijke situatie waaraan het gezin helemaal ten onder gaat.

In A Perdre la Raison zien we een op het eerste gezicht gelukkig koppel, Murielle, een positieve jonge vrouw, is hartstochtelijk verliefd op de Marokkaan Mounir. Hij is opgevoed door dokter Pinget. Het voelt dan ook normaal als het jonge stel, eenmaal gehuwd, intrekt bij Pinget in zijn ruime woning. Al snel komen er kinderen.
Aanvankelijk is er harmonie maar al snel ervaart Murielle de vaderlijke zorg van Pinget als benauwend, ondanks zijn steun aan het jonge gezin met inmiddels vier kinderen. Murielle zoekt hulp bij een psycholoog maar deze is te weinig betrokken om te zien dat zich een kortsluiting voltrekt in het hoofd van de jonge vrouw. Zij ziet nog maar een uitweg en dat is de dood voor haar zelf en haar vier kinderen.

Lafosse maakte een fascinerende film over een gruwelijk drama dat enige jaren geleden plaatsvond in Frankrijk. Alles werkt toe naar de onvermijdelijke afloop. De sterke vertolkingen van de acteurs, de gedragen muziek en de vele close-ups. De regisseur is echter zeer ingetogen omgegaan met het dramatische gegeven zodat de kijker niet geconfronteerd wordt met beelden die te schokkend zijn.

SPEELTIJDEN