Tragikomische film over eeuwige student
Regisseur: Michiel ten Horn - Pepijn Cladder, Anis de Jong, Yannick van de Velde, Gis Naber - Nederland - 2014 - 1 uur 37 minuten

Aanmodderfakker is een coming of age film maar dan zo’n vijftien jaar te laat. Deze tragikomische film gaat over de 32-jarige eeuwige student Thijs. Op het Nederlands Film Festival werd de film bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Film, Beste Scenario én Beste Acteur. De laatste prijs was voor hoofdrolspeler Gijs Naber.

Thijs sloft zorgeloos door het leven dat gevuld is met bier, hangen met huisgenoten en werken bij een mediagigant. Het studieleven is duur en hij laat zich dan ook regelmatig wat geld toestoppen door zijn moeder. Dat hij al jaren geen collegezaal meer heeft gezien verzwijgt hij voor het gemak. Eigenlijk is hij best tevreden met zijn relaxte leventje.
Thijs laat regelmatig zijn was door zijn zus doen. Als hij weer eens zijn volle Ikea-tas bij haar langs brengt, treft hij oppas Lisa, een zestienjarig meisje met ambities. Als ze Thijs onverwacht kust is hij meteen hopeloos verliefd. Vanaf dat moment zoekt hij haar overal op en krijgt hij door dat hij van alle kanten wordt ingehaald door mensen die wel iets van hun leven maken. De gevolgen van zijn passieve bestaan storten zich als een stortvloed over hem heen.

SPEELTIJDEN