Ode aan de menselijke veerkracht
Regisseur: Baltasar Kormákur - Shailene Woodley, Sam Claflin - Verenigde Staten - 2018 - 1 uur 39 minuten

Het waargebeurde verhaal van het jonge verliefde koppel Tami Oldham en Richard Sharp. Met een luxe jacht zeilen ze onder de blauwe hemel van Tahiti, totdat het noodlot toeslaat en ze terecht komen in een genadeloze orkaan.
Met een verwoeste boot, zonder communicatiemiddelen of navigatie en mijlen verwijderd van de dichtstbijzijnde haven, moet Tami vechten voor zichzelf en de zwaargewonde Richard. Hun enige kans op overleven is om 3000 km lang de juiste koers te varen naar de Hawaï-eilanden,

De IJslandse regisseur Baltasar Kormákur (Everest) snijdt heen en weer tussen deze hopeloze situatie na de orkaan en de periode die eraan vooraf ging. Het ene moment laat hij zien hoe Tami de gaten in de gehavende boot dichtplakt en haar verloofde redt, het volgende toont hij hun eerste ontmoeting op Tahiti. Zo wisselt hij een lief liefdesverhaal op een exotische locatie af met een strijd op leven en dood.
Adrift heeft alles wat een survivalfilm nodig heeft: innemende personages, acteurs die lijden invoelbaar maken en een mooi maar gruwelijk decor.

SPEELTIJDEN