Natuurdocumentaire als jeugd/familievermaak
Regisseur: Alan Miller - Loes Luca (stem) - Nederland - 2007 - 1 uur 17 minuten

Tussen animatiefilms en het dierenrijk bestaat er al decennia lang een onlosmakelijke connectie. African Bambi, vernoemd naar Disney’s klassieker Bambi, is echter geen animatiefilm, maar een bijzondere mengeling van twee bestaande genres: de natuurdocumentaire en de kinderfilm. African Bambi voert het jonge publiek naar de uitgestrekte Serengeti-vlakte in Tanzania, waar twee jonge gazellen en een impala de lange weg naar de volwassenheid afleggen.

Grant, Tomi, de twee jonge gazellen, en Imp(ala) staan elk aan het begin van een groot avontuur, het leven in de Serengeti- vlakte. Zij groeien op met alle gevaren die de vlakte voor hen in petto heeft: bloeddorstige cheeta’s, snel verspreidend vuur en hongersnood. Met de tijd zal elk van de drie echter hun weg door de woeste natuur vinden en leren hoe te leven als een volwassen gazelle.
Hun heldenverhaal wordt verteld door moeder Giraf (Loes Luca), ook een lid van de Serengeti-gemeenschap die een eigen pijnlijke herinnering te verwerken heeft. Vanuit haar hoge positie, heeft moeder Giraf een unieke kijk over de prairie en het leven van de drie jonge hoofdrolspelers.

African Bambi is een Nederlandse productie en beleefde haar première op het Cinekid filmfestival in Amsterdam. Met het schitterende camerawerk van Anton van Munster, ooit vaste cameraman van Bert Haanstra, en de stem van Loes Luca, die op komische wijze commentaar geeft op het leven in het dierenrijk, hebben de makers van Serengeti Symphony met African Bambi een nieuwe unieke combinatie van kindervermaak en educatie ontdekt.
Hoewel de film met zijn tachtig minuten soms wat aan de lange kant lijkt, is het desondanks een schitterende manier voor kinderen om een nieuwe kant van de wereld te ontdekken.

Voor onze kinderfilms gelden de volgende entreeprijzen:
Kinderen € 4,00
Volwassenen €5,50

SPEELTIJDEN