Kindsoldaten in de jungle
Regisseur: José Luis Rugeles - Carlos Clavijo, Anderson Gomez, Carmenza González - Argentinië/Colombia/Frankrijk - 2015 - 1 uur 32 minuten

Over de strijd tussen de Colombiaanse regeringstroepen en de verschillende guerillabewegingen is vaak bericht in de media. Met name ook over de Nederlandse strijdster Tanja Nijmeijer.
Bij de guerillastrijd passen geen baby’s of peuters! Die houden de boel op en maken teveel lawaai. Daarom moet Maria van de commandant een pasgeborene baby verbergen, voeden en heelhuids door het regenwoud naar een dorp brengen. Doodsbang, in het nauw gedreven, maar vastberaden gaat Maria op pad. Niemand kent haar geheim: ze is zwanger. Als haar geheim tijdens de missie ontdekt wordt, slaat ze op de vlucht om een gedwongen abortus te voorkomen.
Alias Maria, over de oorlog tussen de FARC en het leger, is een film vanuit een ongewoon perspectief. We zien de vernietigende resultaten van Colombia’s gewapende conflict door Maria’s ogen. Als gevolg van deze strijd zijn inmiddels reeds zo’n 220.000 burgers omgekomen. En dan komen alle ontheemden er nog bij, die een veilige plek zoeken. Steden en dorpen zijn verwoest door brand en moordpartijen, boeren zitten vast in de vuurlinie, ouders zijn hun kinderen kwijt en kinderen proberen zo normaal mogelijk op te groeien tussen de bloedbaden door. Instinctief vindt Maria de kracht om een nieuw leven te gaan zoeken.

SPEELTIJDEN