Van atletisch wonder tot vader van terroriste
Regisseur: Ewan McGregor - Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning, Molly Parker - Verenigde Staten - 2016 - 1 uur 48 minuten

Van atletisch wonder tot vader van terroriste.

American Pastoral, naar de gelijknamige bekroonde roman van Philip Roth, is het regiedebuut van Ewan McGregor. De film volgt een gezin waarvan het ogenschijnlijk idyllische leventje wordt verscheurd door de sociale en politieke onrust van de jaren zestig in de vorige eeuw.

Seymour Levov (Ewan McGregor), in zijn high-school dagen succesvol atleet en nu succesvol zakenman, is getrouwd met voormalig beautyqueen Dawn. Hij ziet hun idyllische leven bedreigd als zijn dochter Merry (Dakota Fanning) beschuldigd wordt van terrorisme en spoorloos verdwijnt.
Levov gaat achter haar aan en zet alles op alles om haar te vinden en zijn gezin te herenigen. Volledig van slag door wat hij ontdekt, is hij gedwongen de sociale en politieke chaos van het Amerika in de jaren zestig onder ogen te zien. Hij beseft dat hij zich niet langer kan verschuilen in zijn aangename comfortzone.

LET OP!
Op 12 januari is dit de Boek en Film titel en start de film om 19.15 uur. Ook gelden er dan andere toegangsprijzen, Standaard € 14,00, Donateurs/Vrienden €12,00 en Bibliotheekpashouders € 12,00

SPEELTIJDEN