Bijzonder eerbetoon aan Amy Winehouse
Regisseur: Asif Kapadia - Amy Winehouse, Mitch Winehouse, Mark Ronson - Groot Brittannië - 2014 - 2 uur 7 minuten

De documentaires Amy toont het unieke en roerende levensverhaal van zangeres Amy Winehouse. Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort zij tot de grootste iconen van deze tijd.
Als superster van een generatie en een authentieke jazzzangeres pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze was niet op zoek naar een sterrenstatus, maar was ‘Gewoon een meisje dat wilde zingen.’
Haar muzikale gave gebruikte ze ook om haar persoonlijke problemen te uiten. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in originele nummers die lovend werden ontvangen en waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards.
Haar wereldwijde succes had echter ook een keerzijde en veroorzaakte een mediacircus om haar heen. In combinatie met haar roerige relaties en rock and roll-levensstijl begon dat zijn tol te eisen. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan een alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.
Amy is een bijzonder eerbetoon aan de overleden zangeres, gemaakt door de met een BAFTA bekroonde regisseur Asif Kapadia. Gebruikmakend van nooit eerder vertoonde archiefbeelden en tot nu toe onbekende nummers, schildert hij een aangrijpend en fascinerend beeld van ‘The girl behind the name’.

SPEELTIJDEN