Als je meer wilt dan je ouders kunnen geven!
Regisseur: Lone Scherfig - Alfred Molina, Carey Mulligan, Emma Thompson - Denemarken - 2009 - 2 uur 0 minuten

An Education kreeg drie Oscarnominaties: voor de beste film, de beste scenariobewerking en de beste actrice: Carey Mulligan. Naar het boek “The Lion, the Witch and the Wardrobe” is een prachtige film ontstaan over jong zijn in de “sixties” en dan ook nog in een grauw kleinburgerlijk Engels milieu.

Jenny, de hoofdpersoon, is een intelligent jong meisje van 17 jaar.
Ze is een serieuze scholiere, die hard op weg is naar Oxford University.
Dan ontmoet ze David, een veel oudere man, die haar het hoofd op hol brengt.
Zijn charmante gedrag, extravagante,spannende leefstijl spreken Jenny enorm aan.
Oxford is niet belangrijk meer. Jenny wil kleur en vaart in haar leven.
Ze denkt dat ze het “echte leven” zal mislopen bij pappie en mammie thuis.
David laat haar kennis maken met de verleidingen van de grotemensenwereld.
En ook wanneer Jenny de “duistere” kanten leert kennen van David, blijft ze eraan vasthouden. Haar ouders zijn goed en zorgzaam, maar die wijzen haar slechts de veilige uitgestippelde weg. En Jenny’s dromen gaan over Parijs, luxe eten, concerten bezoeken, Franse films. Daar zelfs Jenny’s vader onder de invloed komt van de vlotte David, zegt veel over de vaardigheden van deze “ foute man.”

In An Education wordt de persoonlijke geschiedenis verweeft met het tijdbeeld. Jenny is een babyboomer in het sobere middenklassemilieu anno 1961, vlak voor de Beatles. Haar hunkering naar het volle leven deelt ze met haar timide ouders.
Het acteren van Carey Mulligan als Jenny is zeer overtuigend en innemend, waardoor de kijker geboeid blijft tot het eind.
Scenarioschrijver Hornby schaafde lang aan een soepel script dat in de competente handen van de Deense regisseur Lone Scherfig de cast alle ruimte biedt om te schitteren.

SPEELTIJDEN