Het Bernini-mysterie van Dan Brown
Regisseur: Ron Howard - Tom Hanks, Ayelet Zurer, Ewan McGregor - Verenigde Staten - 2009 - 2 uur 18 minuten

Angels and Demons is de langverwachte verfilming van Dan Browns beststeller Het Bernini-mysterie. Net als in diens drie jaar geleden verfilmde boek The Da Vinci Code, speelt Tom Hanks opnieuw de rol van Robert Langdon, hoogleraar in religieuze symboliek.

Langdon reist af naar Rome als het Vaticaan voor de keuze van een nieuwe paus staat en de wetenschapper Leonardo Vetra net is vermoord. Hij stuit daar op de “Illuminati”, de meest invloedrijke ondergrondse organisatie in de geschiedenis. Deze vijand van de Katholieke Kerk heeft een bom onder het Vaticaan gelegd. Langdon bundelt zijn krachten met Leonardo Vetra’s dochter, die de moord op haar vader wil wreken.

De Illuminati hebben op verschillende plekken aanwijzingen achtergelaten waar de bom zich zou bevinden. Via beeldhouwwerken van Bernini, vooral zijn sculpturen van engelen, en de op de borst van de door hen ontvoerde kardinalen achter¬gelaten symbolen van de vier elementen komt Langdon op het spoor van zijn tegenstanders.

Ron Howard heeft met Angels and Demons een verfilming van Het Bernini-mysterie afgeleverd vol spanning, snelheid en onverwachte wendingen in het verhaal. Naast dit alles is de stad Rome schitterend in beeld gebracht, wat meteen al een extra reden geeft om de film te bekijken.

SPEELTIJDEN