Het Paasverhaal zoals het afgebeeld werd door de eeuwen heen door kunstenaars als Caravaggio, Raphael, Leonardo, El Greco, Bosch, Rembrandt, Munch, Michelangelo en anderen
Regisseur: Phil Grabsy - - - Groot Brittannië - 2020 - 1 uur 25 minuten

Het verhaal van Christus’ dood en wederopstanding heeft de westerse cultuur de afgelopen 2000 jaar gedomineerd. Het is misschien wel de belangrijkste historische gebeurtenis aller tijden, zoals vermeld in de Evangeliën, maar evenzeer in het werk van de belangrijkste kunstenaars uit de geschiedenis.

Deze prachtig vervaardigde film verkent het Paasverhaal zoals het afgebeeld werd in de kunst, vanaf de vroege christenen tot op de dag van vandaag. Gefilmd op locatie in Jeruzalem, de Verenigde Staten en Europa, belicht de film de verschillende manieren waarop kunstenaars – waaronder Caravaggio, Raphael, Leonardo, El Greco, Bosch, Rembrandt, Munch, Michelangelo en anderen, het Paasfeest naar het doek vertaalden.

Met deze documentaire start Filmhuis Zevenaar het 4e seizoen van Arts in Cinema; maandelijks kunt u van ons een prachtige kunstdocumentaire uit deze serie verwachten.

SPEELTIJDEN