Arts in Cinema: Water Lilies by Monet
Waanzin en betovering
Land:
Italië
Release datum:
2019
Duur:
1 uur 30 minuten
Regisseur:
Giovanni Troilo
Acteurs:
Elisa Lasowiski
Kijkwijzer:

Info

Betoverende documentaire over de beroemde Franse schilder Claude Monet, zijn meesterwerken, obsessies en passies. De film geeft een uniek beeld van Monets schilderijen die te bewonderen zijn in Parijs: in het Musée Marmottan, Musée Orangerie, Musée Orsay en Musée Giverny. De film is gebaseerd op de internationale bestseller Mad Enchantment: Claude Monet and the painting of the Water Lilies (2016), geschreven door Ross King, die ook te zien is in de film.

Claude Monet was geobsedeerd door water en licht. Hij schilderde magische meesterwerken die tot op de dag van vandaag duizenden mensen weten te bekoren. Aan de hand van Monets schilderijen vertellen experts over de radicale elementen in zijn werk, die een revolutie teweegbrachten in de moderne kunst.
De film neemt de kijker mee langs mee langs de Seine, van Le Havre naar Parijs en volgt Monet in zijn eeuwige zoektocht naar water in Poissy, Argenteuil, Vétheuil en Giverny. De zoektocht eindigt in de tuin van Monet zelf waar hij in zijn laatste jaren de bekende waterlelies schilderde op gigantische panelen die zijn waterlelievijver uitbeelden en die de kijker het gevoel geven zich te verliezen in een atmosfeer van sereniteit en vrede.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.