Rust èn hectiek in een klein Zweeds dorpje
Regisseur: Kay Pollak - Michael Nyqvist, Frida Hallgren, Helen Sjöholm, Niklas Falk - Denemarken/Zweden - 2005 - 2 uur 12 minuten

De keuze van Marlie Vennegoor.

De wereldberoemde dirigent Daniel Daréus (Michael Nyqvist) leeft voor de muziek. Hij treedt over de hele wereld op in de hoop zo zijn grote droom te kunnen vervullen: hij wil muziek maken die de harten van mensen raakt. Zijn lichamelijke gesteldheid dwingt hem echter om van de ene op de andere dag te stoppen met zijn werk en hij besluit om terug te keren naar zijn geboorteplaats.
Daar hoopt hij anoniem de rest van zijn leven te slijten, maar dat is ijdele hoop. Hij wordt gevraagd om het plaatselijke kerkkoor te leiden en na enige aarzeling neemt hij de uitdaging aan. Hij dirigeert zijn koor niet alleen in de muziek, maar op den duur ook in het leven. De plaatselijke dominee Stig verliest langzaamaan zijn machtspositie en probeert alles om dit ongedaan te maken.

As it is in Heaven is een regelrechte Zweedse feel-good-movie. De rol van Daniel wordt gespeeld door Michael Nyqvist. Hij verbeeldt Daniel als een echte gevoelsmens. Op het ene moment is hij verlegen en teruggetrokken, maar zodra als er muziek in het spel komt, is hij fel en gepassioneerd. Ook de andere acteurs zijn goed gecast.

SPEELTIJDEN