Op de drempel van de eeuwigheid
Regisseur: Julian Schnabel - Willem Dafoe, Rupert Friend, Mads Mikkelsen, - Zwitserland - 2018 - 1 uur 51 minuten

Impressionistisch portret van de laatste maanden van Vincent van Gogh’s leven. Gemaakt door Julian Schnabel, regisseur en zelf ook beroemd kunstschilder. Hij stond erop dat Dafoe Van Gogh zou spelen, ook al was de acteur (63) bijna twee keer zo oud als Vincent die stierf op zijn 37e. Dafoe maakt een onuitwisbare indruk als de gekwelde, maar ook bezielde en gedreven kunstenaar. Hij werd uitgeroepen tot beste acteur op het festival van Venetië 2018.

Wanneer Vincent van Gogh in 1886 naar Parijs verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. In zijn zoektocht naar aanvaarding stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles waar hij ten onder gaat aan zijn depressie.
Regisseur Julian Schnabel, die eerder succes oogstte met Basquiat en The Diving Bell and the Butterfly gaat op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar. Willem Dafoe kruipt in de huid van de legendarische schilder en is fabelachtig goed, maar ook Oscar Isaac (Paul Gauguin) en Mads Mikkelsen zijn geweldig. De titel van de film komt van Van Goghs werk Op de drempel van de eeuwigheid.

SPEELTIJDEN