Kijken bij de Buren: Zes eenlingen raken met elkaar verbonden
Regisseur: Fatik Akin - Nurgul Yesilcay, Baki Davrak , Tuncel Kurtiz, Gürsoy Gemec, Cengiz Daner - Duitsland/Turkije - 2007 - 1 uur 56 minuten

Drama van Fatih Akin over Turkse emigranten in Duitsland en Turkije. Nejat reageert erg sceptisch als zijn vader, al jaren weduwnaar, prostituee Yeter in huis haalt. Maar hij krijgt sympathie voor haar als hij ontdekt dat Yeter geld naar Turkije stuurt voor de studie van haar dochter Ayten,. Als Yeter overlijdt, reist Nejat naar Istanbul om Ayten te zoeken. Maar de politieke activiste Ayten is op de vlucht voor de Turkse politie en is al in Duitsland. Ze vindt onderdak bij haar vriendin Lotte. Als Ayten wordt gearresteerd wordt ze uitgeleverd aan de Turkse autoriteiten.

Auf der anderen Seite is de vijfde speelfilm van de Turks-Duitse regisseur Fatih Akin, die in 2004 doorbrak met zijn drama Gegen die Wand. Hiermee won hij op het Film Festival van Berlijn de Gouden Beer. Met Auf der anderen Seite was Akin in de race voor de Gouden Palm tijdens het Film Festival van Cannes in 2007 en het was tevens de Duitse inzending voor de Oscars van 2008. De befaamde actrice Hanna Schygulla (Lili Marleen) is te zien in de rol van Susanne Staub.

SPEELTIJDEN