Tragisch ongeluk of moord?
Regisseur: Asli Özge - Sebastian Hülk, Julia Jentsch, Hanns Zischler - Duitsland/Frankrijk/Nederland - 2016 - 1 uur 52 minuten

Na een feestje overlijdt een onbekende, jonge vrouw in Karstens appartement. Wat er is gebeurd, kan hij niet helemaal navertellen. Hij ging hulp halen toen ze het benauwd kreeg, maar vervolgens bleek er niemand aanwezig bij de dokterspost. En toen hij terugkwam, lag ze daar, dood, in zijn keuken.
Vragen rondom het grijze gebied tussen goed en kwaad laten zich soms beter via verhalen begrijpen dan via de wet. Is de jonge succesvolle Duitse zakenman Karsten schuldig aan de dood van het meisje? Is hij verantwoordelijk omdat hij haar binnenliet, en nog even liet blijven? En waarom lijkt het feit dat hij wegliep om hulp te halen nu op een ontsnappingspoging? Onder druk handel je toch meestal niet rationeel, maar waarom komt dat dan nu zo berekenend over?

Een bijna hitchcockiaanse thriller over ‘the wrong girl/man on the wrong place’? Het is ook een venijnige autopsie op de veilige middenklasse.

Regisseur Asli Özge brengt de kijker voortdurend aan het twijfelen en dat werkt goed. Maar haar geheime wapen is vooral haar vaste cameraman Emre Erkmen, met wie ze elke film een andere stijl en sfeer kiest. Auf einmal bevat talloze shots die je zou willen laten stollen in de tijd.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN