Onthulling van verdrongen verlangens
Regisseur: Philippe Claudel - Daniel Auteuil, Kristin Scott Thomas, Richard Berry, Leïla Bekhti - Frankrijk - 2013 - 1 uur 43 minuten

De derde speelfilm van Philippe Claudel, de gevierde Franse auteur van internationale bestsellers als Grijze zielen (2003) en Het verslag van Brodeck (2007). Zijn debuutfilm Il y a Longtemps que je t’aime (2008) was meteen goed voor een Bafta voor beste niet-Engelstalige film en een César voor beste debuut.
In 2011 kwam er een opvolger, de Frans-Italiaanse relatiekomedie Tous les Soleils, waarin hij het over een heel andere, vrolijkere boeg gooide.
In Avant l’Hiver volgt hij de lotgevallen van Paul, een zestigjarige neurochirurg (Daniel Auteuil), die een ogenschijnlijk droomhuwelijk heeft met de prachtige Lucie (Kristin Scott Thomas).
Tot er op een dag bij hen thuis een anoniem boeket rozen wordt afgeleverd, een tafereel dat zich vanaf dan dagelijks herhaalt. Wie de afzender ervan is, blijft een mysterie, maar Paul linkt het aan het plotse opduiken van Lou (Leïla Bekhti), een aantrekkelijke twintigjarige dame die wel erg vaak zijn pad kruist. Plots vallen alle maskers af. Is iedereen wel echt wie hij of zij beweert te zijn? Ze hebben nog tot vlak voor het aanbreken van de winter om hun geheimen en onuitgesproken, verdrongen verlangens te onthullen.

SPEELTIJDEN