Moed, storm en liefde
Regisseur: Joram Lürsen - Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma - Nederland - 2017 - 2 uur 3 minuten

Eindelijk weer eens een klassieke, rechtschapen filmheld! En geheel conform de waarheid want de echte Walraven van Hall was zo mogelijk nog deugdzamer en slimmer dan in de film.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zet effectenhandelaar Walraven van Hall (Barry Atsma) samen met zijn broer, de latere Amsterdamse burgemeester Gijsbert van Hall (Jacob Derwig), een schaduwbank op om het verzet te financieren. Ze organiseren de grootste Nederlandse bankroof ooit, bij De Nederlandsche Bank, die onder leiding staat van NSB-kopstuk Rost van Tonningen (Pierre Bokma).
Tientallen miljoenen guldens worden zo onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uitgesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van de bankier van het verzet.

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld. Barry Atsma maakt van de bankier aan de ene kant een enthousiaste en gedreven figuur als hij de mogelijkheid krijgt iets te betekenen, maar zet hem ook neer als praktisch ingestelde ambtenaar die tot in de puntjes bijhoudt van wie geld wordt geleend, in een onontcijferbare administratie.

SPEELTIJDEN