Dramatische nasleep van een schoolruzie
Regisseur: Dag Johan Haugerud - Hans Olav Brenner, Jan Gunnar Røise, Henriette Steenstrup, Andrea Bræin Hovig, Thorbjørn Harr, Brynjar Åbel Bandlien - Noorwegen/Zweden - 2019 - 2 uur 37 minuten

Barn is een indringende en meesterlijk geconstrueerde film over de dramatische nasleep van een ongeval op een school in Oslo.

De 13-jarige Lykke en Jamie zitten op dezelfde school. Lykke is de dochter van een parlementslid, Jamie de zoon van een populistische politicus. Tijdens de schoolpauze ontstaat er een ruzie waarbij Lykke Jamie zo’n harde klap geeft dat hij bewusteloos neervalt. Later overlijdt de jongen in het ziekenhuis. Niemand heeft het zien gebeuren en er ontstaat een zoektocht naar de waarheid. Wat was de oorzaak van de ruzie en waar was het toezicht op de kinderen? De school, ouders en leerlingen moeten een manier vinden om de gebeurtenis te verwerken. Een proces dat in de weg gezeten wordt door een laaiend vuur van beschuldigingen, speculaties en tegenstrijdige verhalen. Familierelaties komen onder druk te staan en men ervaart schuldgevoelens waar men mee moet leren leven.

Barn was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Amanda Awards die in 2020 in Noorwegen plaatsvond.

SPEELTIJDEN