Bloedstollende psychologische thriller
Regisseur: Michael Pearce - Jessie Buckle, Johnny Flynn, Geraldine James - Groot Brittannië - 2017 - 1 uur 47 minuten

De 27-jarige, timide Moll wordt ultrakort gehouden door haar keurige modelfamilie op het Britse eiland Jersey. Daar is een seriemoordenaar actief die van het eiland een guur, dreigend oord maakt.
Als Moll op het strand loopt, wordt ze aangerand. Ze wordt gered door de vrijgevochten stroper en outcast Pascal. Als ze met hem mee rijdt, wijst ze op zijn bebloede handen. ‘Is haar redder, zelf wel oké?’ Pascal, lacht om haar opmerking en wijst naar de afgeschoten konijnen op de achterbank. ‘Ah, gelukkig’, denkt Moll.
Lang niet iedereen zal zo snel van vertrouwen zijn als zij. En dat is nou net wat de Britse psychothriller Beast zo interessant maakt. Dat je geen idee hebt of Pascal (Johnny Flynn) is wie hij zegt te zijn, terwijl Moll zich met haast instinctief gemak aan hem overgeeft. Wat zoekt en vindt ze bij hem?
Regisseur Michael Pearce, zelf afkomstig van Jersey, vindt die vragen duidelijk het interessantst. In vrijwel elke scène staat Moll (Jessie Buckley) centraal, de camera gericht op haar markante gezicht en koperrode krullen, maar verder lijkt niemand haar echt te zien. Alsof zij in het verstikkende familienest en in Jersey nauwelijks aan de oppervlakte kan komen.

SPEELTIJDEN