Onmacht en ouderliefde
Regisseur: Felix van Groeningen - Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney - Verenigde Staten - 2018 - 2 uur 1 minuten

De band tussen journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) is zo sterk als een band tussen een vader en zoon maar kan zijn.
Wanneer Nic spoorloos verdwijnt, is David ten einde raad. Als hij na twee jaar weer op de stoep staat blijkt hij ernstig verslaafd te zijn aan drugs. Davids wereld stort in, maar zet alles op alles om zijn zoon van de ondergang te redden en de band te herstellen zoals die was voor Nics verdwijning. Maar is het mogelijk iemand te redden die misschien niet gered wil worden?

Met Beautiful Boy maakt de Belgische regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) zijn Engelstalige debuut. De hoofdrollen worden gespeeld door de Amerikaanse steracteur Steve Carell (The Big Short, Little Miss Sunshine) en rijzende ster Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Interstellar). De film is gebaseerd op de memoires van David Sheff, Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction, en die van zijn zoon Nic, Tweak: Growing Up on Methaphetamine’. Beide boeken waren New York Times-bestsellers.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN