Wereldwijd inspirerende en geliefde auteur
Regisseur: Pernille Fischer Christensen - Alba August, Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie - Zweden - 2018 - 2 uur 3 minuten

Het Deens-Zweedse kostuumdrama begint halverwege de jaren twintig, in het dorp waar Astrid (Alba August) een zorgeloze jeugd beleeft, lang voordat ze Lindgren als achternaam krijgt. Maar ze heeft wel al de fantasie en eigenzinnigheid die haar later op het spoor van Pippi Langkous en Ronja de roversdochter zullen brengen.

Als jong meisje al vertelde Astrid dolgraag zelfverzonnen verhalen en trok ze zich weinig aan van conventies. We krijgen haar ook te zien als beroemde en hoogbejaarde jeugdboekenschrijver (Maria Fahl-Vikander). In de raamvertelling spit Lindgren de postzakken vol fanmail door, terwijl de stemmen van Lindgrens jonge brievenschrijvers klinken: hoezo begrijpt ze precies wat een kind bezielt, terwijl ze zelf die tijd allang achter zich heeft gelaten? Hoe kan zij zo eerlijk over de dood schrijven zonder dat je er droevig van wordt?
Zulke vragen vormen de losse inleidingen op Lindgrens jonge jaren. De Deense filmmaker Pernille Christensen gaat in flashbacks op zoek gaat naar antwoorden zonder een al te voor de hand liggende link te leggen tussen Lindgrens leven en werk.

Let op! Op donderdag 10 januari is dit een film uit de cursus Boek & Film. Hierdoor is de aanvangstijd 19.15 uur en zit er een toeslag van € 4,50 op de entreekaartjes.
Omdat Becoming Astrid geen boekverfilming is, gaat deze cursusavond van Boek& Film niet alleen over de film, maar ook over de liefde voor lezen en de invloed van boeken.

SPEELTIJDEN