Prijswinnaars en festivalfavorieten IDFA 2015
Regisseur: Niki Padidar - Denemarken/Nederland - 2015 - 4 uur 6 minuten

Een selectie uit het IDFA-documentaire festival 2015 toert door Nederland en doet ook Zevenaar aan. Op zondagmiddag 6 maart vertonen we de vier mooiste documentaires uit dit festival: Ninnoc , At Home in the World, Ukranian Sherrifs en Sonita.

Ninnoc (Niki Padidar; Nl) Waarom moet je doen wat de anderen doen en waarom moet iedereen op elkaar lijken? Ninnoc heeft het moeilijk in de groep. Ze wil zich niet zomaar aanpassen aan de rest, maar ze is ook bang om buitengesloten te worden. Winnaar IDFA Award for Best Children’s Documentary. Ninnoc wordt samen vertoond met At Home in the World.

At Home in the World van Andreas Koefoed, (Denemarken, 58 min. Op de Rode Kruis-school in Denemarken worden jonge vluchtelingen voorbereid op het reguliere onderwijs. Een intiem portret van vijf van hen. Winnaar IDFA Award for Best Mid-Length Documentary.

Ukrainian Sherrifs (Roman Bondarchuk, Oek/Let/Du, 80 min.) is een tragikomisch portret van een sheriffsduo in een afgelegen Oekraïens dorp waar naast allerhande situaties ook de politieke ontwikkelingen de orde dreigen te verstoren. Winnaar IDFA Special Jury Award for Best Feature-Length Documentary.

Sonita (Rokhsareh Ghaem Maghami; Ir/Du/Zwi, 90 min.) De 18-jarige Afghaanse Sonita droomt ervan een beroemde rapper te worden. Voorlopig zit ze echter nog in een asielzoekerscentrum in Teheran en maken haar ouders plannen om haar uit te huwelijken.

De films worden vertoond in een middagvullend programma inclusief een lunch, aanvang 12.00 uur, einde circa 16.30 uur.

Entreeprijs € 25,00 Vrienden en Donateurs € 22,50 inclusief lunch.

SPEELTIJDEN