Fraai staaltje cinema voor het hele gezin
Regisseur: Pete Doctor Ronaldo Del Carmen - Stemmen: Richard Groenendijk, Georgina Verbaan - Verenigde Staten - 2014 - 1 uur 35 minuten

We beginnen dit nieuwe Kids filmseizoen weer met twee speciale Opa en Oma middagen. Dit betekent dat alle Oma’s en Opa ’s gratis entree hebben bij deze film op 20 en 23 september.

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan. Dat geldt ook voor de elfjarige Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het midden van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door de emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet.
De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier.
Al doet Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best om alles positief te houden, haar andere emoties maken alleen maar ruzie. Ze weten niet hoe ze om moeten gaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Regisseur Pete Docter (Monsters, Up) kiest in zijn animatiefilms steeds voor unieke en tot de verbeelding sprekende oorden. Ook in Binnenstebuiten, maar nu neemt hij ons mee naar de meest bijzondere plek van allemaal: het hoofd.

“Kinderen onder de 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene”

SPEELTIJDEN