Sterk verhaal, en nog waargebeurd ook.
Regisseur: Spike Lee - Adam Driver, John David Washington, Laura Harrier - Verenigde Staten - 2018 - 2 uur 15 minuten

Baanbrekend regisseur Spike Lee is terug met de provocerende film BlacKkKlansman, gebaseerd op het leven van Ron Stallworth. Deze politieman uit Colorado Springs slaagde er in de jaren zeventig van de vorige eeuw als eerste Afro-Amerikaanse agent in om te infiltreren in de Ku Klux Klan (KKK), de notoire organisatie die Amerika wil ontdoen van zwarten, joden en homo’s.
Detective Stallworth (John David Washington) en zijn partner Flip Zimmerman (Adam Driver) weten tot in de hoogste kringen van de KKK binnen te dringen. Hun doel is de plannen te dwarsbomen van deze geheime, extremistische organisatie, die de macht over wil nemen in de stad Colorado Springs.
Lee serveert BlacKkKlansman als veredelde klucht, zijn personages lekker dik geaccentueerd, soms op het randje van karikatuur. De film is amper halverwege, of het eerste onmogelijk te missen verband tussen KKK-leider Duke en president Trump is gelegd. Misschien weinig subtiel, maar waarschijnlijk aanschouwde Lee de recente ontwikkelingen in zijn land, zag een totale farce en besloot een film te maken waarin die farce met overgave wordt weerspiegeld.

SPEELTIJDEN