Freddy Mercury is terug
Regisseur: Bryan Singer - Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello - Groot Brittannië/Verenigde Staten - 2018 - 2 uur 15 minuten

De film Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld.

De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band.
Daarnaast zien we hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer aanvoelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

Rami Malek zet een prima Freddie Mercury neer. Zeker op het podium is de gelijkenis griezelig. Toch vraag je je af wat Sacha Baron Cohen met deze rol had gedaan. Hij was lange tijd in de running, maar verliet het project na heibel met de nog ¬levende leden van Queen. Cohen wilde een rauw portret, zij wilden vooral hun eigen mythe in stand houden.

SPEELTIJDEN