Komedie speelt met vooroordelen
Regisseur: Philippe de Chauveron - Christian Clavier, Chantal Lauby, Frédérique Bel, Ary Abittan - Frankrijk - 2013 - 1 uur 37 minuten

Deze komedie was in Frankrijk met 10 miljoen bezoekers de grootste hit, die zelfs Intouchables overtrof.
Claude, vader van vier dochters, welgesteld, trouw aan het republikeinse gedachtegoed en katholiek, vraagt zich af wat hij aan moet met al die bijzondere partners van zijn dochters? De een is Joods, de ander Islamitisch, en dan ook nog een Chinees! Hij heeft al zijn hoop op zijn laatste dochter gevestigd!

Vlotte vlijmscherpe dialogen, waarin alle vooroordelen over landen, culturen en religies de revue passeren. Daarmee wordt de discussie tussen papa en zijn schoonzonen op scherp gezet. Is Frankrijk nu wel of niet een tolerante samenleving?
Maar niet alleen de vader wordt geconfronteerd met zijn vooroordelen, ook de schoonzoons moeten het met elkaar zien te rooien. Dus volgen er veel grappen over halal versus koosjer eten, Chinezen die de economie overnemen en de voors en tegens van besnijdenis.
De vorm van Bon dieu! is vergelijkbaar met de twee grootste Franse successen van de afgelopen jaren: Bienvenue chez les Ch’tis en Intouchables. Regisseur Philippe de Chauveron zoekt dus duidelijk de waardering van een groot publiek!

SPEELTIJDEN