Ook ouderen doen soms aan seks
Regisseur: Bill Holderman - Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen - Verenigde Staten - 2018 - 1 uur 44 minuten

Een romantische komedie met een indrukwekkende cast. Vier hartsvriendinnen van middelbare leeftijd hebben een boekenclub opgericht. Als ze op een dag het boek Fifty Shades of Grey lezen, maakt dat nogal wat los bij de dames, wat vele hilarische filmmomenten oplevert.

We volgen vier hartsvriendinnen van middelbare leeftijd. Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) en Carol (Mary Steenburgen).
Ze zitten ieder in een andere liefdesfase: Vivian geniet van haar leven als eeuwige vrijgezel, Carols huwelijk zit in een sleur, Sharon is nog bezig haar scheiding te verwerken en Diane is een weduwe. Na het lezen van Fifty Shades staat hun leven op zijn kop. Ze kijken anders naar zichzelf en hun relaties. Door het aanwakkeren van een oude vlam of door nieuwe romances inspireren ze elkaar aan een nieuw hoofdstuk van hun leven te beginnen. Misschien wel het beste hoofdstuk tot nu toe.

Book Club is natuurlijk opgebouwd volgens de regels en dus de clichés van het genre. Toch weet regisseur Holderman een aantal clichés net een andere draai te geven waardoor de film toch verfrissend en verrassend blijft. Ook maakt de film het taboe op ouderen en seks bespreekbaar.

SPEELTIJDEN