Botticelli’s weergave van Dante’s hel
Regisseur: Ralph Loop - Duitsland/Italië - 2016 - 1 uur 36 minuten

Deze fascinerende documentaire draait om de meest mysterieuze tekening van Sandro Botticelli: ‘De kaart van de hel’. Deze tekening die al jaren ligt opgesloten in de gewelven van het Vaticaan, trekt de kijkers in een andere wereld, precies zoals beschreven in Dante’s Inferno. Want alleen door te reizen door de hel en het vagevuur kunnen we volgens Dante het paradijs bereiken.

Zelfs na vele eeuwen blijven Botticelli’s kunstwerken ons fascineren. Elk jaar trekken zijn beroemdste schilderijen duizenden bezoekers in musea en tentoonstellingen over de hele wereld. Niettemin ligt één van zijn meest innerlijke en mysterieuze tekeningen – wellicht één van de meest significante als we hem willen doorgronden – al jaren opgesloten in de klimaat gecontroleerde gewelven van het Vaticaan. Dit is de tekening die Botticelli wijdde aan Dante’s Inferno, die nu de hoofdrol speelt in een originele en opwindende documentaire.
Het decor voor deze kunstfilm is uiteraard Florence. Dante Alighieri (1265-1321) en Sandro Botticelli (1445-1510) groeiden op in deze stad die ook vandaag nog kunst ademt.

SPEELTIJDEN