Met Peter Paul Muller als intrigerende held
Regisseur: Jean van de Velde - Peter Paul Muller, Sello Motloung, Dan Robbertse, José Domingos, - Nederland - 2016 - 2 uur 4 minuten

Bram Fischer, advocaat afkomstig uit een gegoede familie, werd door Afrikaners gezien als een verrader toen hij de verdediging op zich nam van Nelson Mandela. Die stond in 1963, samen met andere ANC-ers, terecht voor het beramen van een gewelddadige opstand tegen het apartheidsregime. Fischers verdedigingstactiek voorkwam dat zij de doodstraf kregen. Sterk, op feiten gebaseerd rechtbankdrama van Jean van de Velde.

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, wil het blanke regime de groep als voorbeeld stellen. Wat het regime niet weet, is dat Fischer eigenlijk met het ANC sympathiseert. Gedurende het proces wordt Fischers positie als verdediger steeds problematischer. De geheime politie ontdekt zijn dubbelrol en hij komt voor een moreel dilemma te staan. Verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en die van zijn gezin?

Regisseur Jean van de Velde heeft het markante verhaal van Bram Fischer in een spannende thrillervorm gegoten. Even boeiend is de focus op Fischers achtergrond waardoor duidelijk wordt dat de Zuid-Afrikaanse, joodse communisten een belangrijke rol speelden in de vrijheidsstrijd tegen het apartheidsregime.

De film Bram Fischer won onlangs de publieksprijs op het Movies That Matter-festival

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN