Weg met de sleur
Regisseur: Tuva Novotny - Pernilla August, Peter Haber, Malin Levanon, Anders Mossling, Vera Vitali - Zweden - 2019 - 1 uur 34 minuten

Britt-Marie heeft een gelukkig, maar vrij standaard leven. Ze is veertig jaar getrouwd en woont samen met haar man in een leuk huis. Aan al dat geluk komt abrupt een einde wanneer ze erachter komt dat haar man iets heeft met een jongere vrouw. Britt-Marie besluit haar tassen te pakken en haar man te verlaten.
Haar nieuwe leven vraagt veel van haar. Ze zal haar diepgewortelde patronen moeten doorbreken. Als dame op leeftijd met lichtneurotische voorliefde voor schoonmaken en het maken van lijstjes, solliciteert ze naar een willekeurig baantje als voetbaltrainer in het kleine dorpje Borg, waar op het eerste gezicht niet veel speciaals gebeurt. Maar hoe meer Britt-Marie in gesprek raakt met de bewoners, des te meer ze te weten komt over de grootse dromen die schuilgaan achter de simpele levens. Ze raakt geïnspireerd en ziet in dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen.

De Zweedse Tuva Novotny is in de filmwereld bekend als succesvol actrice (Eat Pray Love), maar regisseert ook sinds 2018. Voor deze film kreeg ze vier prijzen, waaronder die voor Best Director. Voor Britt-Marie was hier liet ze zich inspireren door het gelijknamige boek van Fredrik Backman.

SPEELTIJDEN