Broers
Onvoorwaardelijke broederschap
Land:
Nederland
Release datum:
2017
Duur:
1 uur 45 minuten
Regisseur:
Bram Schouw
Acteurs:
Jonas Smulders, Niels Gomperts, Christa Theret
Kijkwijzer:

Info

Speelfilmdebuut van regisseur, Bram Schouw over twee broers, tegenpolen van elkaar. Alexander, zelfverzekerd en goedlachs, is iemand die zijn impulsen volgt. Lukas is echter in alles de schaduw van zijn broer. Als Alexander het in zijn hoofd haalt liftend naar Frankrijk te gaan, gaat Lukas mee. Al gauw worden de verschillen tussen de broers op een pijnlijke manier blootgelegd.
Gaandeweg onthult de film hoe Alexander echt in elkaar zit. Als Lukas in Frankrijk heel voorzichtig contact maakt met een Française, duurt het niet lang of Alexander neemt het van hem over. Dat leidt tot een breuk tussen de twee broers.
Als Lukas al lang weer terug is in Nederland, krijgt hij een bericht uit Frankrijk dat zijn broer is verongelukt. De speurtocht naar het hoe en waarom, confronteert Lukas weer met de plek waar hij ook zijn Franse liefde ontmoette.

Met een innemende blik brengt Bram Schouw het daaropvolgende emotionele trauma van Lukas over. Broers vertelt een verhaal en als kijker word je de film ingezogen. Drama en humor wisselen elkaar af en geen enkel moment is de film voorspelbaar.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.