Een liefdesverhaal vol schoonheid
Regisseur: John Crowley - Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Emory Cohen, Jim Broadben - Groot Brittannië/Ierland - 2015 - 1 uur 51 minuten

Brooklyn vertelt het meeslepende verhaal van Eilis Lacey (Saoirse Ronan) een jonge Ierse immigrante die rond 1950 in Brooklyn haar weg probeert te vinden. Aangetrokken door het veelbelovend Amerika, heeft Eilis het vertrouwde huis van haar moeder in Ierland verruild voor de oevers van New York.
Ze heeft veel heimwee ,maar als ze verliefd wordt op Tony, een Italiaanse immigrant gaat ze zich stilaan thuis voelen. Maar haar nieuw gevonden geluk wordt al snel verstoord als ze bericht krijgt dat haar zus in Ierland is overleden. Als ze voor een bezoek terugkeert naar Ierland ontmoet ze Jim en ook op hem wordt ze hevig verliefd. Eilis staat voor een hartverscheurende keuze. Ze zal moeten kiezen tussen twee landen, twee liefdes en twee verschillende levens.
Brooklyn is een boekverfilming van het bekroonde boek met dezelfde titel van de beroemde schrijver Colm Tóibín?. Regisseur John Crowley sleepte met Brooklyn drie Oscar-nominaties in de wacht voor Beste film, Beste actrice (Saoirse Ronan) en Beste scenario.

SPEELTIJDEN