Het recht op familiegeheimen
Regisseur: Mijke de Jong - Marnie Blok, Lieneke le Roux, Maartje Nevejan, Leonoor Pauw, Adelheid Roosen - Nederland - 1997 - 1 uur 20 minuten

Vijf zussen bespreken hoe het veertigjarige huwelijksfeest van hun ouders gevierd moet worden. Over de definitie van ‘feestelijk’ hebben de zussen echter verschillende ideeën. Ze besluiten een videoband te maken die ‘Met de beste wensen en veel liefs’ moet gaan heten.

De bijeenkomst loopt al snel uit op een confrontatie tussen de vijf vrouwen, die totaal van karakter verschillen. Terwijl de videocamera draait, vechten ze conflicten en rivaliteit uit. Op een komische en ontroerende manier zijn de zussen zichzelf, ieder met haar eigen kwetsbaarheden en frustraties.
De belangrijke rode draad: het recht om geheimen te hebben binnen een gezin. Vaders geheim, hij was er anderhalf jaar vandoor, heeft het gezin onder druk gezet. De zussen gissen naar een verklaring en de een denkt meer te weten dan een ander, wat leidt tot een broos samenzijn met euforische hoogtepunten.

Dit jaar kwam het vervolg op Broos (1997) uit. In Brozer keren Leonoor Pauw, Marnie Blok, Lieneke Le Roux en Adelheid Roosen terug in hun oude rollen, ditmaal gegroepeerd rond een onomstotelijk, documentair feit: Pauw heeft kanker en overlijdt tijdens het maken van de film. Beide films zijn gemaakt door Mijke de Jong. Brozer draait begin december in het filmhuis.

Bewaar uw toegangskaartje, u krijgt hiermee € 2,- korting bij het bezoeken van de film Brozer.

SPEELTIJDEN