Confrontatie met het onvermijdelijke
Regisseur: Mijke de Jong - Leonoor Pauw, Marnie Blok, Adelheid Roosen, Lieneke Le Roux - Nederland - 2014 - 1 uur 19 minuten

Dit jaar kwam het vervolg op Broos (1997) uit. In Brozer keren Leonoor Pauw, Marnie Blok, Lieneke Le Roux en Adelheid Roosen terug in hun oude rollen, ditmaal gegroepeerd rond een onomstotelijk, documentair feit: Pauw heeft kanker en overlijdt tijdens het maken van de film. Beide films zijn gemaakt door Mijke de Jong.

Als Muis (Leonoor Pauw) hoort dat ze ongeneeslijk ziek is, krijgt haar leven een totaal andere betekenis.
Op haar weg naar het onbekende brengt ze regelmatig de zondagen door met haar zussen. Boos, angstig, maar met liefde zoeken zij elkaar op. De film verbeeldt hun pogingen om met dit verdriet om te gaan om zo grip te krijgen op de vergankelijkheid.
Leonoor Pauw is ook in werkelijkheid terminaal ziek waardoor halverwege het verhaal de fictie overgaat in keiharde werkelijkheid. Nu worden ook George van Houts, de man van Noor en haar tienerdochters Merel en Robijn in de film meegenomen. Dit verdiept het verhaal maar is uiteraard ook zeer droevig en intiem.

Een verhaal over de veerkracht van de mens, liefde en de confrontatie met het onvermijdelijke, waarbij de makers voor en achter de camera worden geconfronteerd met de grenzen van fictie.

Deze film word u gratis aangeboden door Yarden, u dient wel te reserveren!
Na afloop van de film zal Adelheid Roosen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Yarden

SPEELTIJDEN