Documentaire. Het vervolgverhaal
Regisseur: Mark Verkerk - Dokumentaire - Thailand - 2009 - 1 uur 23 minuten

Regisseur Mark Verkerk keerde op veler verzoek terug om te kijken hoe het Suk, Pan Saen en de kleine maar altijd vrolijke Boontam is vergaan.

In het noordelijkste puntje van Thailand, zo’n 100 km ten noorden van het stadje Chiang Rai, ligt de Golden Horse Temple, een veilige plek voor kansarme jongens uit de omliggende bergdorpen. In deze teruggetrokken leefgemeenschap leeft en werkt de Boeddhistische monnik Khru Bah Nuea Chai Kossitto, die ook wel ‘De Tijgermonnik’ wordt genoemd. Een bijzondere man die kansarme jongens op een wel heel eigen wijze helpt opvoeden. Enerzijds door ze verantwoording te laten dragen in de omgang met paarden en anderzijds door de jongens sterk te maken en hen de oude kunst van het Thai boxen bij te brengen. De unieke combinatie van compassie en zogenaamde ’tough-love’, die deze monnik eveneens in het opvoeden toepast, raakten velen diep in het hart.
Samen met sister Mae Ead en de jonge novicen blijft Khru Bah met zijn grote geest en beperkte middelen werken aan sociaal-culturele kwesties bij de bergvolken zoals drugsmisbruik, prostitutie en gebrek aan scholing. We maken ook kennis met de dochter van Khru Bah die met engelengeduld de allerarmsten lesgeeft en een leven in de bewoonde wereld opgeeft voor het werken in de tempel. Khru Bah ontmoet nog steeds weerstand en heeft ook dit jaar een vergiftiging overleefd. Hoe lang gaat deze dappere monnik dit soort aanslagen op zijn leven nog volhouden?

De eerste film van regisseur Mark Verkerk Buddha’s Lost Children won vele filmprijzen. Waaronder recent twee prijzen op het European Spiritual Film Festival in Parijs van 2009. In Nederland heeft die film meer dan 25 weken succesvol gedraaid in heel veel filmtheaters. Ongetwijfeld zal het vervolg ook weer veel bezoekers trekken.

SPEELTIJDEN