The soul and the blood
Regisseur: Jesus Garces Lambert - Italië - 2018 - 1 uur 30 minuten

Een meeslepende reis door het leven, het werk en het turbulente bestaan van Michelangelo Merisi da Caravaggio, een van de meest controversiële en mysterieuze figuren in de kunstgeschiedenis. Caravaggio’s leven bestond uit een aaneenschakeling van schandalen. Niet alleen was hij een revolutionaire kunstenaar en daarom allesbehalve geliefd bij zijn tijdsgenoten, ook raakte hij voortdurend in aanraking met justitie.
Hij reisde door heel Italië, weg van zijn vijanden en op zoek naar geluk en zichzelf. Milaan, Florence, Rome, Napels, Malta: 5 steden, 15 musea en 40 van zijn beroemdste kunstwerken in de typische stijl van de meester, gefilmd op de meest adembenemende locaties, of in belangrijke musea in Italië en de rest van de wereld waar ze bewonderd kunnen worden.
De verhaallijn beweegt zich voort op meerdere niveaus: artistieke commentaren van kunsthistorici en Caravaggio-kenners, beelden van een Caravaggio-tentoonstelling in het Palazzo Reale in Milaan en fotografische scènes in de geest van Caravaggio en zijn kunst.

SPEELTIJDEN