Verfilming van Patricia Highsmith’s roman The Price of Salt
Regisseur: Todd Haynes - Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler, Jake Lacy, Sarah Paulson - Groot Brittannië - 2015 - 1 uur 58 minuten

New York, begin jaren 50. Therese Belivet werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer inspirerend leven als ze Carol Aird ontmoet. Carol is een aantrekkelijke vrouw van betere komaf. De vonk slaat onmiddellijk over en hoe beter de vrouwen elkaar leren kennen, hoe dieper ze verbonden raken. Maar hun liefde is verboden en hun omgeving keert zich tegen hen. Carol en Therese voelen zich benauwd en ontvluchten New York.

Carol is de verfilming van het boek The Price of Salt van Patricia Highsmith uit 1952. Todd Haynes is de maker ervan. Lesbische relaties waren uit den boze in het Amerika van de jaren 50 en Haynes weet zijn vinger op de juiste plek te leggen. Qua thematiek is Carol vergelijkbaar met Far From Heaven, een film van Haynes uit 2002 waarin een vrouw haar man met een andere man betrapt.
Cate Blanchett is als de rijke en ongelukkig getrouwde Carol geweldig en Rooney Mara speelt haar rol als Therese nogal onderkoeld en dat is precies wat in Carol onwijs goed werkt. Het zijn twee uitersten en dat zorgt voor de juiste romantische spanning in de film.

SPEELTIJDEN