Part I, Vechter en idealist, Part II, De volgende revolutie
Regisseur: Steven Soderborg - Benicio del Toro, Franka Potente, Otello Resoli - 2008 - 2 uur 6 minuten

Che part I, 126 min.
Vechter en idealist

Van sommige films is het een wonder dat ze gemaakt zijn. Onverfilmbaar wordt dan geroepen. Zo werd ook gedacht dat de dagboeken van Che Guevara onvoldoende stof tot verfilming hadden. Maar regisseur Soderbergh is er toch aan begonnen, vooral op aandringen van de hoofdrolspeler Benicio del Toro. En als bewijs voor de kwaliteit werd de film in Cannes onderscheiden met de Gouden Palm.
Het eerste deel van een heel bijzonder project waarin een beeld wordt geschetst van een man met een missie. Hij had in zijn jonge jaren al om zich heen gezien dat er veel mensen in slechte omstandigheden moeten leven. Voor hem was dat de bewustwording dat dictatuur funest is voor welzijn van de bevolking. Hoewel hij Argentijn was, sloot hij zich spontaan aan bij de guerrillagroep onder leiding van Fidel Castro. Dus als eerste voor hem kwam Cuba in aanmerking voor de omwenteling.

±13.00 uur Lunch in De Revolutie

Che part II, 135 min.
De volgende revolutie

Na de triomf in Havanna en de wederopbouw van het land, blijft het redden van de wereld Che bezighouden. Hij onderneemt met het Cubaanse leger een hulpactie in Congo, waar de bevolking in opstand is gekomen. Deze actie loopt minder succesvol af. Maar Che blijft geloven in het brengen van rechtvaardigheid overal waar het volk wordt onderdrukt. Daarom gaat hij in 1966 naar Bolivia met een groep kameraden om van daar uit over heel Zuid-Amerika de revolutie te ontketenen.
In dit deel van de film wordt vooral belicht hoe het dagelijkse leven verloopt van de groep overtuigde revolutionairen.

Toegansprijs inclusief lunch in de Revolutie €19,50 Donateurs €17,50.

SPEELTIJDEN