Het materialistische Westen tegenover het serene Oosten
Regisseur: Doris Dörrie - Elmar Wepper, Hannelore Elsner, Nadja Uhl - Duitsland/Japan - 2008 - 2 uur 7 minuten

Cherry Blossoms of Kirschblüten is de internationaal bekroonde speelfilm van Doris Dörrie over liefde, rouw en vergankelijkheid. De liefde tussen de norse Rudi en de wereldse Trudi, de rouw over het verlies van de partner en de vergankelijkheid van ouderliefde.

Het eerste deel van de film speelt zich af in Duitsland waar Rudi en Trudi een gezapig bestaan leiden. Tot op de dag dat Trudy van de doktoren hoort dat haar man niet meer lang te leven heeft. Zij wil voordat haar man sterft hun kinderen in Berlijn bezoeken. Die zitten niet echt op het bezoek van hun ouders te wachten en daarom besluiten Rudi en Trudi hun heil te zoeken aan de Oostzeekust.
Na de vervelende ervaring met hun kinderen overlijdt Trudi. Rudi is nu helemaal op zichzelf aangewezen. Uit nagedachtenis aan Trudi en haar dromen besluit hij naar Japan af te reizen waar hun jongste zoon woont.
In Japan speelt zich het tweede deel van de film af. Na een Lost in Translation-achtige reis, komt het thema rouw aan bod. De tocht naar de Fuji-berg – één van de droombestemmingen van Trudi – is niet alleen Rudi’s laatste persoonlijke poëtische reis, maar toont ons tevens de kloof tussen het materialistische westen en het serene oosten.

Doris Dörrie vertelt dit verhaal zonder één spoor van vals sentiment. Met humor en een groot inlevingsvermogen maakt zij van Cherry Blossoms een weelderige gekleurde gevoelsfilm met een bijna spiritueel slotakkoord.

Toegang gratis. Deze film wordt u aangeboden door Yarden Uitvaartverzorgers.

SPEELTIJDEN